Пилотен проект събира деца в риск и прокурори с футболни звезди

14:40, 16 мар 18 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


Пилотен проект на Окръжната прокуратура в Шумен „Заедно можем“ събира на футболния терен  деца в риск и ученици с прокурори от седем прокуратури в апелативния район под погледа на футболни звезди от националния отбор на България.

За първи път деца в риск и с противообществени прояви заедно с връстниците си от  Средното училище с хуманитарен профил „Йоан Екзарх“ в Шумен ще се срещнат с прокурори от седем прокуратури от района на Апелативната прокуратура във Варна /районните прокуратури във Варна, Добрич, Попово, Омуртаг, Велики Преслав, Шумен и от Окръжната прокуратура в Шумен/ като отбори на футболното игрище. Това ще се случи в рамките на пилотния проект  на Окръжната прокуратура в Шумен „Заедно можем“, който ще се проведе в понеделник, 19 март, от 12:30 часа в спортната зала на шуменската гимназия.

Като за истинска футболна среща двата отбора – „Светлина“ и „Надежда“, ще бъдат с екипи с логото на инициативата. За да е честна играта и да няма служебно /и възрастово/ надмощие, на терена ще се явят смесени отбори между прокурори и ученици. Играчите ще се сменят, за да могат да участват всички желаещи във футболния мач.

За феърплея на футболната среща ще се погрижат професионални футболисти от националния отбор по футбол на България. Те ще бъдат водени от треньора си Петър Хубчев, легенда от Световното футболно първенство в САЩ`94. В спортната зала на хуманитарната гимназия в Шумен ще бъде и изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец“ Ангел Петричев заедно с играчи на зеления отбор. Топки с автографи на футболните звезди ще получат участниците в срещата, която се очаква с нетърпение и от учениците и децата в риск, и от магистратите в апелативния район.

Гости на проявата ще бъдат говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, и.ф. административен ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Вилен Мичев, с домакинството на административния ръководител на Окръжната прокуратура в Шумен Маргарита Георгиева и директора на СУ с хуманитарен профил „Йоан Екзарх“ Валентина Тодорова.

Инициативата на Окръжната прокуратура в Шумен се надява да покаже, че наистина заедно можем да се справим и със залитанията на подрастващите, и без назиданието на възрастните. Магистратите, които ще участват, се надяват да дадат истински урок за живота на младите хора и да покажат, че срещите между тях могат да не бъдат само в съдебна зала. Ръка в начинанието си подават прокурори, футболни звезди и връстници на децата в риск, защото „Заедно можем“.

Изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец“ Ангел Петричев е подготвил изненада за всички участници сред края на футболната среща.

 

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама