С нова камера КАТ лови нарушители на пътя в Шумен

09:30, 13 мар 18 25 691 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стационарно преносим уред за контрол на скоростта работи вече на изхода на квартал "Дивдядово" в посока Шумен. Факт са и първите нарушители, които най-вероятно вече държат фишовете си, съобщи БНР.

Общо 28 са стационарните преносими уреди за контрол на скоростта в цялата страна, като само един от тях е в Шуменско, каза Веселин Георгиев - инспектор в КАТ-Шумен. 

"Основната причина за пътните инциденти си остава високата и несъобразена скорост. Затова и контролът от наша страна ще бъде по-голям. Това устройство работи до 600 метра. Може да засича нарушения на скоростните режими в няколко ленти и в няколко посоки. Измерената скорост е безупречна, тъй като се извършва с лазерен прибор. В устройството има инсталиран софтуер за разпознаване на регистрационните номера. Тоест, при заснемане автоматично се разпознава номерът на автомобила, като впоследствие автоматично се изготвя и справката за собственост", посочи той. 

4600 са засечените нарушения на скоростта само за първите 2 месеца на тази година. 49 от водачите са шофирали с над 50 км в час над допустимата скорост. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама