Шуменската полиция задържа рецидивист минути след кражба (СНИМКИ)

15:05, 12 мар 18 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на ОДМВР-Шумен задържаха рецидивист, минути след извършена от него домова кражба. Това е 52-годишният К.К. – Кимито от Варна, съобщиха от МВР.

В ранния следобед в петък, минути след като извършил кражба от жилище на ул.“ Ген. Скобелев“ в града, мъжът бил засечен от униформените с автомобил Шевролет Каптива. След преследване бил спрян на разклона за АМ “Хемус“. 

Последвало претърсване на колата, в която униформените намерили и иззели плазмен телевизор, преносим компютър, 18-грамов златен накит, около 74 г сребърни накити, дамска чанта с други вещи, както и множество инструменти - клещи, ключове, отвертки.  

В хода на действията е изяснено, че вещите са противозаконно отнети от апартамент, в който мъжът проникнал след като счупил секретен патрон. При обиск в К.К. била намерена и сумата от 10 151 лева, която по първоначални данни е от друга регистрирана кражба. 

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Шумен, а след това с постановление на прокурор мярката му за задържане е удължена на 72 часа. 

К.К. има 16 криминалистически регистрации за кражби в цялата страна, поясняват от областната дирекция. Срещу него са заведени 39 заявителски материала, осъждан е пет пъти за кражби, като последната му присъда е била през 2016 г. 

Първата му кражба е регистрирана през 1982 година за противозаконно отнемане на запалки и химикали. През 1990 година е регистрирана и първата му кражба от частен дом.  

Изяснява се съпричастността му към други домови кражби както на територията на ОДМВР- Шумен, така и в цялата страна. Работата по документирането на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 ал. 1 т.3 и 4 продължава под надзор на прокурор от районната прокуратура в Шумен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама