Една година затвор за директорка на гимназия във Велики Преслав

12:30, 09 мар 18 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Състав на Окръжния съд в Шумен потвърди ефективната присъда от 1 година лишаване от свобода за 53-годишната директорка на Професионалната гимназия по селско стопанство във Велики Преслав Владимира Николова. Тя е лишена и от право да заема длъжността директор в системата на българското образование. 

Николова беше предадена на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Велики Преслав за длъжностно присвояване на 13 208 лева. Престъплението е извършено между 29 май 2006 г. и 25 февруари 2009 г. 

Преди да получи ефективното наказание по това досъдебно производство, тя е била призната за виновна и осъдена за друго длъжностно присвояване на средства на гимназията. За престъплението Владимира Николова е получила условно наказание 3 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. 

Чака се решение на въззивната инстанция след протест на Районната прокуратура във Велики Преслав и по друго производство за длъжностно присвояване, което се води срещу директорката. Ефективната присъда на Владимира Николова, потвърдена с решение на Шуменския окръжен съд, е влязла в сила.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама