Горските стражари във Варненско задържаха каруци с незаконна дървесина

11:44, 07 мар 18 25 1158 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четири каруци, натоварени с незаконно добита дървесина, са задържани от горските стражари в ДГС „Варна”. Общо 3 куб. м дърва за огрев са конфискувани при рутинен обход на горите във Варненско. На нарушителите са съставени 8 акта. Служителите на горското стопанство продължават системните проверки на местата с висока концентрация на нарушения. 
Завишен остава контролът и в обхвата на ДЛС „Шерба”, където през последните дни са били съставени шест акта и един констативен протокол за незаконната сеч на общо 2 куб. м дърва за огрев. 
В рамките на изминалата седмица в обхвата на Североизточно държавно предприятие са извършени 214 проверки. 124 от тях са на обекти за добив на дървесина, 57 – на превозни средства, 2 – на ловци, а 31 – на други физически лица. Съставени са общо 16 акта, два от които са за нерегламентиран добив на 0,60 куб. м дърва за огрев на територията на ДГС „Шумен”. 
Извършването на сеч, товаренето, транспортирането, разтоварването, придобиването, съхраняването и преработването на дървесина без разрешение  се наказват от закона с глоба от 50 до 3000 лв., напомнят от СИДП, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама