Българин очарова журито на Х Factor във Финландия. Викторио Ангелов от Шумен изпълни песента "Feeling Good" на Майкъл Бубле.

След изпълнението си Викторио получи четири пъти "да" от журито. В състава му са популярните финландски изпълнители Саара Алто, която ще представи Финландия на „Евровизия 2018”, популярната финландска певица Суви Терасниска, рапърът Микаел Габриел и рок легендата Майкъл Монро, пише БТА.

"Беше толкова вживян в песента и я направи толкова голяма! Не знаех, че от такова младо момче може да излезе такъв голям глас! Ние тук търсим претенденти за победа и аз смятам, че си много подходящ за тази категория”, каза Саара Аалто.

"Не мога да кажа нищо, останах без думи! Ти си абсурдно талантлив!", допълва Суви Терасниска.

18-годишният българин е роден в Шумен. Викторио започва да развива музикалния си талант още когато е на 6 години. Оттогава не спира да се изявява на сцена и да печели награди на национални и международни конкурси.

През 2012 г. се мести във Финландия заедно със семейството си и само шест месеца му трябват да участва в първия си местен телевизионен музикален формат „КидСинг”. Там достига полуфиналите и получава покана от "Гласът на Финландия" за деца, където се класира в челната тройка. Веднага след участието си в шоуто получава покана да подгрява и Крис Нормън от група "Смоуки" на концерта му в Хелзинки. 

През 2016 г. Викторио е приет да учи в най-престижната музикална гимназия във Финландия "Sibelius".

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно