Предупреждават за поледици в 18 области през нощта и в събота

23:44, 02 мар 18 25 1578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За тази вечер е обявен оранжев код за поледици в десет области. Предупреждението е в сила за областите Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Пловдивска, Хасковска, София-град и София-област. Синоптиците отбелязват, че поради отрицателните температури в приземния слой и валежите от дъжд на места в тези райони се образуват поледици, предаде "Дарик".
 
За други 12 области е в сила жълт код за поледици и заледявания. Предупреждението е в сила за областите Видинска, Пернишка, Кюстендилска, Пазарджишка, Старозагорска, Сливенска, Варненска, Добричка, Силистренска, Шуменска, Разградска, Търговищка.

Заради дъжд и поледица са затворени всички пътища в област Русе. Това съобщи областният управител на Русе Галин Григоров. Машини на снегопочистващите фирми опесъчават пътните участъци. Областният управител каза още, че няма населени места в областта без електрозахранване.
 
Жълт код за поледици е обявен за 18 области на страната и София-град за 3 март, сочи справка в НИМХ-БАН. Предупреждението е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Разградска, Търговищка, Силистренска, Шуменска, Добричка, Варненска, Пловдивска, Пазараджишка, Пернишка, София-град и София-област. 

Синоптиците предупреждават, че в тези области през нощта и в събота преди обяд има условия за образуване на поледици и заледявания.

Заради усложнената пътна обстановка тази нощ в област Велико Търново се ограничава движението за МПС над 12 т по път I-5 Велико Търново - Русе, път I-3 Плевен - Бяла, път I-4 Ловеч - В. Търново и през Прохода на Република, съобщи пресцентърът на Агенция "Пътна инфраструктура".

- В област Ловеч се ограничава движението за МПС над 12 т по път I-3 Ябланица - Плевен - Бяла и път I-4 п.в. Коритна - В. Търново

- В област Плевен се ограничава движението за МПС над 12 т по път I-3 Ябланица - Плевен - Бяла

- В област Търговище се ограничава движението за МПС над 12 т по по път I-4 Търговище - В. Търново в направление В. Търново

- В област Сливен се ограничава движението за МПС над 12 т по през "Котленски" проход

- В област Разград се ограничава движението за МПС над 12 т по път II-49 Разград - Търговище и по път III -204 Разград - Попово

-В област Шумен се ограничава движението за МПС над 12 т по път I-4 Шумен - Търговище в направлението Велико Търново

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама