Обстановката в Шуменско се нормализира

12:12, 01 мар 18 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обстановката в Шуменска област се нормализира след продължителните валежи и силния вятър, съобщават от областната администрация. Все още остава ограничението за движение за МПС над 3,5 тона по пътя Шумен-Силистра. Ришки проход е забранен за тежки камиони над 12 т. Възстановено е движението за видове автомобили по пътя  Шумен-Разград-Русе, както и по цялата третокласна мрежа в област Шумен. 

По информация на дежурните, в общините няма населени места без ток и вода, доставя се хляб. Почистващите фирми работят за разчистване на общинските пътища, съобщи БНР. В община Нови пазар след село Памукчии в посока Преселка все още пътят не е отворен. Обходният маршрут е през Мировци. В община Венец е затворен пътят към Габрица и се пътува през Черноглавци. В община Каолиново в момента се работи за разчистване пътя към село Климент. В община Хитрино са отворени пътищата към Венец и Висока поляна, в останалите направления между селата продължава работата по разчистване на настилките.

До края на седмицата се удължава ваканцията на учениците и от седемте общини в Русенска област и в Шуменска област. Заповедите за това на министър Красимир Вълчев вече са пристигнали в Регионалните управления на образованието. Така всички ученици от Североизтока – от областите Шумен, Търговище, Разград, Силистра и Русе ще бъдат на училище на 6 март.

Очакваното повишаване на температурите днес би могло да създаде предпоставки за инциденти, затова от общинската администрация се обръщат с молба към представителите на институциите, собствениците, наемателите на търговски обекти и гражданите да организират отстраняването на опасно надвисналите ледени висулки от стрехите. 

Инспектори от дирекцията по устройство на територията от вчера следобед започнаха огледи и към момента все още дават само указания за почистването на висящите ледените късове и на натрупания по покривите сняг, защото ако не го направят, подлежат на санкциониране. Гражданите трябва да бъдат изключително внимателни и да не се движат в близост до сградите. 

От администрацията напомнят отново на гражданите, фирмите и учрежденията, че трябва да почистят снега от прилежащите им тротоарни площи. С повишаването на температурите ще започне топенето и ако снегът не се почисти, при по-ниски температури през нощта ще се образуват опасни заледявания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама