Усложнена зимна обстановка в Шумен (СНИМКИ)

10:00, 28 фев 18 25 748 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цялата налична техника на снегопочистващите фирми работи на територията на община Шумен, съобщиха от общинската пресслужба.

 Общинската пътна мрежа се разчиства непрекъснато и пътищата са отворени за движение с изключение на направлението Живково – Велино. Въпреки това обстановката остава усложнена и от общинската администрация призовават гражданите, ако не се налага, да не предприемат пътуване извън града.

Във всички села на общината има ток и вода. Седем души от общината, които са на хемодиализа, се обслужват по график, съобщиха от общинския щаб за защита при бедствия и аварии.


Към момента усилията на общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ са насочени към разчистване на подходите към детските градини и яслите за осигуряване на достъп на децата и родителите и за нормалното зареждане с хранителни продукти.

Новата 25-сантиметрова покривка, която падналият през нощта сняг натрупа на територията на цялата община и продължаващият снеговалеж, създават затруднения на фирмите, които са изкарали по улиците и пътищата всички машини, пригодени за снегопочистване.

От общинската администрация призоват ръководителите на фирми, учреждения, собствениците и наемателите на търговски обекти, жилищни сгради да организират почистването на снега от тротоарите и районите около сградите, в които се помещават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама