Постоянен арест за наркобароните от Кочово

14:43, 27 фев 18 25 1158 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За постоянно в ареста остават двамата мъже, привлечени като обвиняеми за производство на марихуана в оранжерия в село Кочово. Това реши Варненския апелативен съд, които оставиха в сила определенията на Окръжния съд в Шумен. 

След няколкомесечно наблюдение на 16 февруари при полицейска операция от обекта бяха открити 54 кг суха маса марихуана и 700 саксии с растения от рода на конопа. Иззети бяха цялото оборудване, торове и препарати за растителна защита. Стойността на открития наркотик се изчислява на 216 000 лева. 

Като обвиняеми бяха привлечени Александър Ников и Ерджан Балов. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат присъда от 3 до 12 години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Събраните в хода на разследването доказателства обосновават предположението, че Александър и Ерджан са съпричастни към деянията, за които се разследват. Този факт, както и обстоятелството, че деянието е с изключително висока степен на обществена опасност мотивира и този съд за извода, че ако са с по-лека мярка за неотклонение всеки един от двамата може да се укрие от закона. В материалите по делото има данни, че Ников пребивава на различни адреси в София.

Съдът счита, че Ерджан, който категорично отрича да има нещо общо с функционирането на наркооранжерията също би могъл да се укрие. Основание за този извод се крие в показания на свидетели, пред които обвиняемият е споделял, че иска да работи в Германия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама