Въвеждат електронен прием за градини и първолаци в Шуменско

13:00, 22 фев 18 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Електронен прием в детските градини и в първи клас на училищата се въвежда в община Шумен. Това стана факт след като днес общинските съветници приеха единодушно наредбите за прием в детски и учебни заведения, съобщи БНР. 

По предложение на Даниела Русева от Реформаторския блок беше решено водещият критерий при първокласниците да бъде изборът на родителите. Когато обаче за дадено училище има повече кандидати от определените места, ще се взема предвид близостта на учебното заведение до постоянния или настоящ адрес на детето. 

Първоначалното предложение на Община Шумен беше водещият критерий да е близостта на училището. Приемът в детските градини ще е целогодишен, като също ще се извършва по предварително определени критерии. 

Наредбата за прием на ученици в първи клас влиза в сила от 1 март, а за прием в детските заведения – от 15 септември. Общинските съветници в Шумен трябваше да гласуват днес и Стратегията за развитие на образователната система до 2020 г., но докладната записка беше оттеглена от администрацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама