Корнелия Нинова поиска вътрешна проверка на Районната прокуратура в Шумен

15:00, 08 фев 18 / Политика 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска от главния прокурор Сотир Цацаров да назначи вътрешна проверка на Районната прокуратура в Шумен. Причината – активист на партията е уволнен от местното поделение на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Според Нинова тъкмо защото е член на БСП, съобщи БНР. 

Попитана дали е възможно уволненият да се разследва за извършено престъпление, Корнелия Нинова отговори: "Ако се води разследване за корупция, какво отношение към това престъпление има копие от протокол от делегатско събрание, на което е взето решение да бъде заменен един делегат на Общинския съвет на БСП с друг. Какво отношение има към корупцията копие от присъствените списъци на партийни събрания".

По думите ѝ държавните служители наистина не могат да бъдат членове на ръководни органи на партията, но този човек не е нарушител, защото бил член само на Общинския съвет на БСП в Шумен.

Говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров – Румяна Арнаудова, каза, че все още не са сезирани от Корнелия Нинова и дотогава няма да коментират думите ѝ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама