Митнически служители иззеха 2 тона нелегален алкохол в Шумен

13:55, 02 окт 17 25 907 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 2 тона нелегален алкохол в частен гараж на територията на град Шумен откриха служители от Митница Варна при съвместни действия с ОД на МВР - Шумен.

На 20.09.2017г., служители от сектор „Оперативен контрол" в  отдел „Митническо разузнаване и разследване"  /МРР/  и служители от Митническо бюро Шумен  към Митница Варна извършват проверка в гаражна клетка в частен имот в  града, след получен сигнал от ОД на МВР Шумен, съобщиха от митниците.

При проверката  митническите служители откриват на мястото лице, което е преливало от пластмасови бидони в туби наливен алкохол с характеристики на ракия по цвят и мирис. В помещението са открити общо около 2 тона етилов алкохол, разпределен в 20 пластмасови бидона с вместимост по 120 литра, без документи за произход и платен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.  Нелегалният алкохол е задържан.  Взети са проби за лабораторен анализ. След излизане на резултатите от лабораторната експертиза, по случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Контрабандна валута с левова равностойност 50 851 лeва, пък иззеха митническите и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево.

Контрабандната валута е открита в дамската чанта и бельото  на 51 годишна жена, пътуваща в автобус с турска регистрация. На 01.10.2017г.,на МП Капитан Андреево, около 23.00 часа на изходящо трасе пристига автобус, пътуващ от Сърбия за Турция. Шофьорът и пътниците заявили пред българските митнически служители, че не пренасят нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При  последвалата проверка и личен преглед на една от пътничките, сръбска гражданка, са открити недекларирани 26 000 евро в различни купюри. От тях 10 000 евро са били увити в памперс, намиращ се в дамската й чанта и 6000 евро са пренасяни в портмонето. При личен преглед, в сутиена и бикините на дамата, са открити още 10 000 евро. 

Срещу сръбската гражданка, с инициали E.T, е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците. Недекларираната валута е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама