Деца с увреждания и жертви на трафик стават приоритет на приемната грижа

13:43, 30 юни 17 25 688 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова е в Шумен днес за участие семинара, на който анализират приемната грижа и правят оценка на проект „Семейство за всяко дете”.

Около 2000 са приемните семейства у нас и повече от 1800 са настанените деца, отбеляза зам.-министърът. „Нашата цел е да наблегнем на качеството на социалните услуги, но приоритет са децата, жертва на трафик и децата с увреждания“, заяви Росица Димитрова.

Тя коментира проекта на новия закон за социалните услуги, като акцентира на предложенията за грижа към възрастни хора с увреждания.

Снимка: Topnovini.bg

Росица Димитрова говори за интегрирания модел за услуги и за дейността на Семейно-консултативните центрове, изградени по пилотен проект у нас, единствено в Шумен, Велики Преслав и Нови пазар.

Днес трите Центъра представиха на семинара анализ за своята работа, проблемите, които са решавали и за които са търсили съдействие от институции.

В следобедните часове дискусията продължава с перспективите на системата за закрила на детето.

Кметове на общини от областта, представители на държавни институции, на социални и здравни учреждения участват в дебатите за приемна грижа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама