Шуменската полиция се сдоби с шест нови патрулки (ВИДЕО)

12:17, 29 юни 17 25 1548 Шрифт:
Автор: Веска Йотова

Районните управления и сектор "Пътна полиция"- Шумен се сдобиха с шест нови патрулки, предаде репортер на Topnovini.bg.

 

Ст. комисар Ялчън Расим лично повери ключовете от новите возила на техните шофьори.

 

При символичното предаване на патрулките, Ялчън Расим пожела на своите колеги активна и безкомпромисна работа.

Новите попълнения са първите от 9 години насам, когато за последно през 2008 година са били доставени патрулни коли.

Возилата са от висок клас и разполагат  с камери за видео наблюдение и звук, във и извън автомобила, таблет и необходимата сигнализация. Камерите ще записват целите дежурства, като това ще спомогне за безопасността и сигурността на дежурствата.  

[[{"fid":"93714","view_mode":"video_standart","fields":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""}},"attributes":{"height":520,"width":800,"class":"media-element file-video-standart","data-delta":"1"},"link_text":null}]]

В колите има мобилни печатни устройства. Те ще служат за издаването документи на място за установените от тях нарушения, както и за разпечатване на невръчени електронни фишове и наказателни постановления.

 

Осветителните уредби пък са с диодни светлини, които спомагат за по-добра видимост и безопасност.

[[{"fid":"93707","view_mode":"video_standart","fields":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""}},"attributes":{"height":520,"width":800,"class":"media-element file-video-standart","data-delta":"1"},"link_text":null}]]

Три от автомобилите са за сектор „Пътна полиция” в Шумен, останалите три са предназначени за РУ- Каолиново, РУ- Нови пазар и РУ- Велики Преслав.

Директорът на ОДМВР- Шумен призова  водачите на моторни превозни средства да спазват Закона за движение по пътищата и да бъдат толерантни на пътя, призова пешеходците да не пресичат на нерегламентирани места, а към пътните полицаи отправи апел да дават личен пример за безопасно шофиране, както и да бъдат безкомпромисни към нарушителите. 

 

Относно лимитът на гориво за патрулните автомобили, ст. комисар Расим обясни, че РУ винаги е успявало да работи съобразно този лимит, а за напред изрази надежда да се работи без такива ограичения, цитирайки обещаното от премиера Борисов.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама