Окръжната прокуратура - Шумен протестира седем наредби на общински съвети в областта

14:52, 28 юни 17 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седем протеста срещу наредби на местни общински съвети е изготвила и внесла в Административния съд Окръжна прокуратура-Шумен само през месец юни, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Прокурорите атакуват в съда разпоредби, изискващи внасянето на депозити за извършване на бъдещи действия, в наредбите за опазване и поддържане на обществения ред, гласувани от общинските съвети в Каспичан, Каолиново, Велики Преслав и Смядово.

Тези текстове не намират опора в Закона за местните данъци и такси и Закона за устройство на териториите. Не отговарят в атакуваните наредби и множеството санкционни разпоредби, които засягат минимумите и максимумите на размерите на имуществените санкции.

Незаконосъобразни според закона са и събираните такси по производства за настаняване под наем, продажби, замени или учредяване на вещни права върху общински имоти, които са залегнали в приетите от общинските съвети в Никола Козлево, Хитрино и Шумен, наредби за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги за населението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама