Община Венец приключва изпълнението на проект „Право на достоен и независим живот”

13:59, 28 юни 17 25 546 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В края на месец юни Община Венец приключва изпълнението на проект „Право на достоен и независим живот”. Проектът е финансиран по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.002 „Независим живот”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз, чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.  Полученото финансиране по проекта е в размер на 494 94187 лева, съобщиха от общината

Проектът беше с обща продължителност от 20 месеца, като стартира на 01.11.2015 г.

В изпълнение на проекта бяха предоставяни почасови интегрирани услуги: социалните услуги „Личен асистент” и „Домашен помощник”, психологическа и медицинска подкрепа според индивидуалните потребности на потребителите и супервизия на персонала, който беше назначен към Центъра за социални услуги в домашна среда.

Персоналът на центъра включваше: Управител, социален работник, здравен работник, 48 лични асистента /28 в I етап и 20 в II етап/ и 40 домашни помощника /20 в I етап и 20 в II етап/.

Социалната услуга се предостави на 88 потребители, живеещи в 13-те населени места на Община Венец, в продължение на 18 месеца. Потребителите се обслужваха средно по 4 часа на ден.

Постигната беше общата цел на проекта, а именно подобрено качеството на живот и подобрен достъп до услуги за социално включване в отговор на комплексните потребности, включително и здравни, на хора с увреждания и хора над 65 г. в невъзможност за самообслужване с цел преодоляването на последиците от социалното изключване и бедността.

 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама