Библиотеката кани шуменци на научно кафе под наслов „В красивия свят на растенията”

13:40, 28 юни 17 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Научно-образователен център за наука, технологии, инженерство, математика и изкуства STEAM – Шумен организира в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” научно кафе на тема „В красивия свят на растенията. Как да си направим растителен терариум”. Лектор ще бъде гл. ас. д-р Мария Касчиева, преподавател в ШУ „Епископ Константин Преславски. Събитието ще се състои на 30 юни от 17:30 часа.

Желаещите да се включат в занятието трябва да носят стъклена форма за своя терариум, която може да бъде буркан с интересна форма и широко гърло; буркан за подправки или коктейл; ваза, изглеждаща като чаша с голямо гърло или тумбеста като аквариум; стъклена купа от прозрачно негравирано стъкло.

Контакти за информация и предварително записване: 0887 821 895 (Силвина Симеонова, председател на Научно-образователен център STEAM); [email protected],

Научните кафета са поредица от занятия, имащи за цел да премахнат бариерата между академичната общност и широката общественост, като изведат науката извън специализираните среди и обичайните й местообитания като класни стаи, лекционни зали и лаборатории, и я направят по-ясна и достъпна за неспециализираната аудитория. Идеята на занятията е под формата на среща между учени, преподаватели и широката общественост да бъдат представени постижения в науката, като се създадат условия за тяхното дебатиране и обществено популяризиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама