Шуменската филхармония с концерт на три прекрасни дами

07:00, 27 юни 17 / Култура 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шуменската филхармония представя концерт на три прекрасни дами на 29 юни. 

Александрина Михайлова /сопран/ - младо момиче с огромен талант, добре-познато на шуменската публика. Виолина Ангелова /мецосопран/ - шуменка, чиито глас се носи из Южна Африка като солист на операта в Кейп Таун. Зорница Иларионова - финалист на престижния конкурс за цигулари Хенрик Виенявски.

В 19,05 часа концертна зала „Проф. Венета Вичева“ ще се изпълни с изключителните арии на Верди, Пучини, Бизе, Сен-Санс, Маскани и други, цигулката на Зорница Иларионова ще запее Концертът на Менделсон, а зрителите ще могат за усетят клаксоните на забързаните парижки таксита с "Един американец в Париж" от Гершуин.

Александрина Михайлова е родена на 10.04.1998 г. На седемгодишна възраст започва обучението си по пиано при Здравка Христова в ОШИ „Ан. Стоянов”. На десетгодишна възраст вече пее в хор „Бодра песен”. От 2012 г. започва да изучава класическо пеене при Недка Телбизова в ОШИ „Анастас Стоянов”. Носител е на множество награди и като пианисти и като певица, сред които: Международен конкурс за певци „Otto Edelman”, Виена - награда за най-добър подрастващ талант; 2015 г. Международен конкурс „Viva voce” – специална награда на името на Гена Димитрова; 2013 г. - ІХ Международен конкурс „Франц Шуберт”, Русе – първа награда и специална награда участие в концерт в дом „Витгенщайн” във Виена. През 2016 г. участва в майсторския клас на Райна Кабаиванска, която награждава талантливата девойка със стипендия за обучение в Италия. 

Виолина Ангелова е родена на 9 април 1972 г. в гр. Шумен, където започва музикалното си образование на 6-годишна възраст в хор „Бодра песен” под ръководството на професор Венета Вичева. На 12-годишна възраст започва уроци по пиано, а на 17 започва уроци по оперно пеене при г-жа Недка Телбизова в Музикалната школа - Шумен. През 1990 г. е приета в Академията за Музикално и Танцово Изкуство – Пловдив със специалност оперно пеене в класа на Елена Балджиева. От 1992 г. живее в Кейп Таун /Южна Африка/. През януари 1994 започва обучението си в College of Music-University of Cape Town в класа по оперно пеене на Сарита Стерн и под режисьорското ръководство на Професор Анджело Гобато. По време на обучението си в Университета получава следните награди: “Adcock Ingram Music Prize”, “Leonard Hall Memorial Prize” и “Eric Chisholm Prize”. Била е финалистка на “Cape Town Youth Festival” и “Oude Meester Music Competition”. Виолина е участник в майсторските класове на Gerda Hartman, Dorte Reisner и Deon van der Walt. Виолина Ангелова е солист в Операта в Кейп Таун. През 2002 г. е удостоена с наградата за най-добра оперна певица на годината от организацията „Приятели на операта в Кейптаун”.

Зорница Иларионова завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков“ - София в класа по цигулка на Благородна Танева и Музикалния колеж „Кралица София“ в Мадрид при проф. Захар  Брон. Понастоящем е студентка в Нов български университет в класа на проф. Марио Хосен. 
Носител е на безброй награди от престижни Национални и Международни конкурси, сред които: наградата на Нейно Величество Кралица София в кралския дворец Ел Пардо в Мадрид, Испания с наградата „Най-добър цигулар в класа по цигулка на проф. Захар Брон“. През септември 2015 година е финалист на XIII Международен конкурс за цигулка „Хенрик Виенявски“ в Полша. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама