От липса на площадки и канализация се жалваха шуменци в приемния ден на кмета

16:14, 26 юни 17 25 623 Шрифт:
Автор:

От липсата на детска площадка се жалваха хора от улица „Искър” в Шумен. Това стана днес в приемния ден на кмета Любомир Христов.

При строителството на магазин „Кауфланд” площадката е разрушена, а на терена остават купища строителни отпадъци. Въпреки обещанията на тогавашната градска управа детския кът не е възстановен, а терена е определен за площадка за разхождане на домашни любимци. Хората днес поискаха да се възстанови детската площадка и да се ремонтират уличните лампи в райна, защото не работят от доста време.

За замърсяването със строителни отпадъци кметът Любомир Христов взе незабавни мерки и прати инспектори по Наредба 1 да огледат мястото. Той коментира, че до възстановяване на детската площадка ще се стигне след решение на местния парламент, за което обаче гражданите трябва да внесат в Общината докладна записка с искането си.

В приемния ден на кмета недоволни граждани се оплакаха от свободно пасящи коне в района на улица „Северна” № 14. Те се жалваха, че в тревните площи около блоковете има десетина коня и няколко със своите малки. Градоначалникът сигнализира директора на Областната дирекция по безопасност на храните и обеща съвместна проверка с инспектори от ведомството, служители на Общината и полицаи.

Пореден сигнал за проблеми с канализацията подадоха живеещи на улица „Бунтовник” в Шумен. Те се оплакаха, че при дъжд приземните етажи на жилищата им се пълнят с вода, а причината за това са новопостроените наоколо къщи. Любомир Христов се ангажира да препрати сигнала до ВиК.

Младо семейство със собствен бизнес се жалва, че трябва да прекрати дейността на заведението си, защото постройката трябва да бъде премахната. Предприемачите купили кръчмата на улица „Стефан Изворски” през декемри миналата година. Разработили заведението и то им носило доход средно около 3 хил. лева на месец. Предишният собственик обаче пропуснал да им каже, че обекта подлежи на премахване. Единствената алтернатива е семейството да се яви на търг за ново заведение.

Още през 2015 година общинска комисия набелязва обектите, които не отговарят на изискванията и трябва да се премахнат. От проверените близо 200 обекта 55 са неправомерно поставени, 111 се оказват с лош външен вид, 48 са разположени на по-голяма площ от разрешената.

Всички договори със собственици на преместваеми обекти трябва да бъдат прекратени до средата на 2017 година.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама