Съученици на Ники от Шумен браха череши благотворително

12:00, 24 юни 17 25 1512 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Ники от Шумен, за когото се събират средства за лечение, получи поредната приятна изненада от свои връстници. Съучениците му от половината клас в ГПЧЕ “Никола Вапцаров” браха череши, за да прибавят изкарания надник към сметката за лечение.

 

Момчета и момичета работиха в черешова градина край Шумен и по техни думи парите от заработеното за половин ден, са към 800 лв. Собственикът ще внесе и сумата от предадените черешите, когато продаде продукцията, обясниха инициаторите на тази акция. Същия ден, в петък след обед, момчетата и момичетата бяха на училище.

Има и други начини за подпомагане на момчето, за което са нужни още 88 хил. лв.

На последната пресконференция стана ясно, че ако бъдат направени още 5 химиотерапии и един курс на лъчетерапия, има надежда Ники да се възстанови безоперативно.

За това лечение, обаче трябват 90 хиляди лева, от които за няколко дни бяха събраха два бона от дарения на граждани и фирми в Шумен.

 

Ники няма време да чака, затова организаторите на благотворителната кампания искат тя да прерасне в национална. Така шансът за 17-годишното момче е много по-голям защото целта ще бъде постигната за по-малко време. 

Лечението на Ники, страдащ от рядко заболяване на окото, се провежда в клиника в Турция.

IBAN: BG49 UNCR 7000 1522 9531 20
BIC: UNCRBGSF
Титуляр Николай Траянов Иванов

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама