Мярка „задържане под стража” за опасен рецидивист определи съдът в Шумен

19:42, 23 юни 17 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мярка за неотклонение „задържане под стража” за Милко Алипиев определи днес Шуменския районен съд. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Мъжът, от варненското село Болярци, е обвинен в опит за изнасилване на възрастна жена,  извършен при условията на опасен рецидив.

Искането за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ бе внесено от Районната прокуратура в Шумен, която го привлече като обвиняем по образуваното досъдебно производство.

41-годишният насилник бе задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор в РП-Шумен, след като бе установен и уличен за опита за изнасилване на възрастната жена от село Друмево.

Тя отивала до магазина, когато 41-годишният Алипиев я спрял и попитал за жена от селото. Неочаквано обаче нападнал пенсионерката, съборил я на земята, като я опипвал, а после направил опит да я изнасили.

Жената оказала яростна съпротива. Успяла да се отскубне от нападателя си, като му обещала, че ще се върне. В дома си разказала на сина си за насилието над нея. Повикана била полицията, която задържала 41-годишния мъж. Той е осъждан за изнасилване и за грабеж.

Определението на Шуменския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама