Втора дървопластика в центъра на Шумен сътвориха възпитаниците на школата по дърворезба

18:44, 23 юни 17 / Култура 25 827 Шрифт:
Автор:

Втора дървопластика в центъра на Шумен сътвориха възпитаниците на школата по дърворезба, с ръководител Ангел Минчев.

Тази вечер малките творци откриха тържествено своето произведение, което се намира срещу шадравана с видрите по централната пешеходна зона.

Снимка: Topnovini.bg

На тържеството присъстава зам.-кметът по култура Найден Косев. „Имаме амбициозната идея младите дърворезбари да изработят подобни пластики от Руски паметник по протежение на цялата пешеходна алея и това да се превърне в туристичска атракция”, каза при откриването Найден Косев и поздрави малките творци.

Снимка: Topnovini.bg

Изпълненията на танцьорите от ансамбъл „Веселяче” придадоха празничен колорит на събитието в навечерието на Еньовден.

Това е втората дървопластика, която децата от школата изработват в центъра на Шумен. Първата бе открита на връх Енаовден 2014 година и се намира на ствола на отрязано дърво пред сградата на Областна управа.

Снимка: Topnovini.bg

Сегашното си произведение дърворезбарите започват на седми април. Лошото време затруднява работата им, но не е пречка да завършат творбата в срок. Работят главно в петъците и така на четвърти юни пластиката е готова.

Възпитаниците на Ангел Минчев се готвят за поредното си предизвикателство. Този път длетата на младите дърворезбари ще оставят своя отпечатък на дърво в Градската гадина на Шумен. „Това е част от идеята да сътворим „Алея на изкуствата” в града”, разказа Ангел Минчев и със задоволство добави, че шуменци харесват сътвореното от възпитаниците му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама