Стратегически план за подкрепа за личностно развитие на деца и ученици гласува просветната комисия към Община Шумен

18:09, 22 юни 17 25 733 Шрифт:
Автор:

План за стратегия за подкрепа за личностно развитие на деца и ученици на територията на община Шумен прие днес ПК „Просвета, образование и наука“ на редовното си заседание.

В основата на Общинската стратегия стои Анализа на община Шумен на потребностите за подкрепа за личностно развитие приет от Общински съвет – Шумен.

В стратегическия план трябва да бъдат залегнати дейности, които реално са изпълними и реално ще бъдат финансирани, обясни зам.-кметът по образование и култура към община Шумен Найден Косев.

„При изготвяне на стратегията сме следвали рамката на закона. Наблегнали сме на три направления: общата подкрепа както за изявени деца, така и за деца с образователни дефицити, допълнителна подкрепа само за деца с дефицити и за тези със специализираното направление“, допълни още зам.-кметът Косев.

На базата на този годишен план и общинска стратегия, училищата, детските градини и центровете за работа с деца сами  ще разработват свои стратегии за подкрепа на личностното развитие.

„Да пишем непрекъснато стратегии, програми, проекти, годишни планове и реално да не остане възможност на хората да работят това е в повече и не е в интерес на идеята на наредбата за приобщаващо образование“,  изрази мнение Живка Тонева.

В годишния план са залегнати 135 дейности, като част от тях са свързани със старта на учебната година, поради което Тонева изказа съмнение, че не всички дейности биха могли да бъдат реализирани, тъй като педагозите са ангажирани с началото на учебната година.

Тя допълни още, че реално не е указан бюджет как ще бъдат финансирани дейностите и че едва ли детайлно е предвидено финансиране за всички дейности залегнати в годишния план.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама