В селско училище ще приемат ученици до десети клас

15:06, 22 юни 17 25 1617 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Основното училище в село Бяла река, община Върбица, става обединено училище от тази есен. Това означава, че в него ще учат ученици до 10 клас.

Преобразуванието на основно училище „Св. Св. Кирил и Методий" в обединенно става със заповед на министъра на образованието. Заповедта е подписана преди десетина дни.

Промяната в статута на учебното заведение се прави по предложение на кмета на община Върбица Мердин Байрям, след взето решение от Общинския съвет.

Регионалното управление на образованието в Шумен е дало становище за преобразуването, произнесла се е и експертна комисия, назначена със заповед на министъра на образованието и науката.

Промяната влиза в сила от 1 август и се прави „поради необходимостта от продължаване на образованието на учениците в по-висока степен - първи гимназиален етап и създаване условия на достъп до качествено образование”, е посочено в мотивацията на кмета.

Така от началото на учебната година в село Бяла река ще се обучават и 17-годишни ученици.

В Общината очакват и друго решение на министъра на образованието за училищата в селата Иваново и Чернооково. По искане на кмета на Община Върбица се очаква те да попаднат в списъка на "Защитените училища".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама