Мраморна плоча с благодарност към дарител сложиха в село Кочово

11:47, 22 юни 17 25 2054 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Кметът на преславското село Кочово Кенан Ибрямов откри обновения център с подобрения, направени с дарение.

Миналата година кметът Ибрямов е получил 1800 лв. от шуменската фирма „Алкомет“ за осъвременяване на селския площад.

С тези пари е изградена каменна чешма, монтирани са пейки, сложени са кошчета за смет и кашпи за цветя. Освежена е оградата на детската градина. Направени са и малки ремонти по площадната настилка.

Наскоро признателни жители на селото се организирали и подготвили мраморна плоча с надпис „Тази чешма е направена с дарение от „Алкомет“ АД 24.V.2016“.

Снимка: НЧ - Кочово

Благодарствената плочата е монтирана върху декоративната стена, а питейната вода от новата чешма ще се плаща отсега нататък от селския кмет.

Кенан Ибрямов каза още, че полагат не малко грижи за чистотата и градинките в центъра. Те се поддържат от хора, назначени като временна работна ръка, а кметът лично коси тревата и поддържа райграса.

Площада на Кочово със стойката за велосипеди. Снимка: НЧ - Кочово

Кметството е организирало наскоро подобрения и в гробищните паркове на християни и мюсюлмани. Там е направено почистване, възстановена е част от оградната мрежа, сложена е голяма, осемметрова портална врата, има чешма и табло за некролози.

За тези строителни и ремонтни работи са използвани пари от общинския бюджет, определени спрямо броя на местните жители. Според този параграф село Кочово има право на субсидия от 3900 лв. за поддръжка и подобрения. От тази субсидия последната новост за селото е монтираната стойка за велосипеди.

Идеята дошла на кмета след като в Кочово пристигнала туристическа група и велосипедистите потърсили стойка да си оставят колелата.

Сега селото е единствено в община Велики Преслав с такава екстра, а кметът Кенан Ибрямов търси и други дарители, защото има нови идеи за реализация.

 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Ambinia 22:15, 20 мар 23

buying cheap cialis online In addition, studies demonstrated that CD52 can act as a co stimulatory molecule inducing regulatory CD4 T cells 111

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама