РЗИ Шумен организира кампания по повод 26 юни – Световен ден за борба с наркоманиите

10:12, 22 юни 17 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионална здравна инспекция – Шумен организира кампания по повод 26 юни – Световния ден за борба с наркоманиите с мото „За да има и утре!“.

Инициативите включват:

Лекция и беседа на тема: „Синтетична дрога“ с лектор д-р Петко Загорчев – токсиколог, с ученици от IX и X клас на СУ „Йоан Екзарх Български“, СУ „Сава Доброплодни“, СУ „Панайот Волов“ и Професионална гимназия по икономика на 23 юни от 14,30 ч. в залата на Диагностично-консултативен център (ДКЦ I) в гр. Шумен. 

Информационна кампания пред Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ в гр. Шумен, съвместно с Общински здравен център (ОЗЦ) гр. Шумен и Български младежки червен кръст (БМЧК) – Шумен на 26 юни от 11,00 ч.

Здравно-образователна кампания с превантивна цел: „Ваканция без риск“, съвместно с Общински здравен център (ОЗЦ) гр. Шумен и Български младежки червен кръст (БМЧК) – Шумен на 4 юли. от 11,00 ч. на басейн „Аква свят“ в гр. Шумен.

Този ден се отбелязва от 1987 г. с решение на Общото събрание на Организацията на Обединените нации (ООН). Той служи за повод да се напомни за една от целите на страните, членуващи в ООН, а именно да се създаде международно общество без наркотици. Денят се отбелязва в България от 1988 година.
Службата по наркотици и престъпност към ООН (СНПООН) всяка година избира тема за Международния ден и провежда целогодишна кампания за повишаване на ангажираността на хората по световния проблем с наркотиците.
С отбелязването на този ден привличаме вниманието на хората върху сериозността на проблема и разпространението му. Всеки трябва да бъде информиран, за да може да помисли с какво може да помогне на децата и подрастващите да се предпазят или да преодолеят този проблем. На някакъв етап от своя живот всеки се среща с наркотиците, употребата на наркотици или проблемите, свързани с наркотиците. Затова добре е да имаме сериозно отношение по въпроса. Най-добрият начин за постигане на това е да научим колкото се може повече за наркотиците: Откъде идват?, Кой ги употребява?, Защо хората ги употребяват?, Какви рискове има и как проблемите могат да бъдат предотвратени?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама