Деца от школата по дърворезба в Шумен представят колективна творба

09:49, 22 юни 17 25 830 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възпитаниците на преподавателя Ангел Минчев от школата по Дърворезба към Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс в Шумен ще представят колективната си творба, наречена „Начало на живота“. Представянето ще бъде утре, 23 юни.

Това е втората дървопластика на децата от школата и е дело на учениците: Никола Драгомиров, Иван Недев, Александър Димитров, Магдалена Драгомирова, Габриела Узунова, Петина Янева, Деница Димитрова и Ивайло Койчев. С тях работи и студентката Елина Петрова, която е бивш възпитаник на школата, но продължава да помогна в работата на ателието.

За тримесечния труд на децата директорът на комплекса Павлинка Марева каза в аванс, че техните възпитаници работят върху творбата от началото на април.

„Учениците работят върху дървото, което се намира зад паметника на Димитър Благоев до шадравана с видрите. Любопитните граждани отначало се чудеха какво правят децата, но в края на април вече се оформи картината, която беше довършена през май и в началото на юни“, обясни директорката на Центъра за подкрепа за личностно развитие.

Името „Начало на живота“ е предложено от ученичката Петина Янева и възприето от всички.

Утре деца от ДТА „Веселяче“ ще поздравят авторите на дървопластиката. Павлинка Марева е подготвила изненади за трудолюбивите млади хора от школата по Дърворезба на Обединения детски комплекс в Шумен. Представянето е с начало от 17.30 часа.

Поканени са кметът на общината Любомир Христов и към заместник кметът по образование и култура Найден Косев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама