Кметът на община Шумен прие екип от Отдела за граждански дейности на НАТО

15:10, 21 юни 17 / Политика 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Шумен Любомир Христов прие днес капитан Кортни Пейс, главен сержант Робърт Рицеман и специалист Брадли Робънсън от Отдела за граждански дейности към военната база в Ново село, съобшиха от пресцентъра на Община Шумен.

Това е първо посещение на военните в тази част на България и в началото на срещата капитан Пейс разясни в какво конкретно се състои работата на оглавявания от нея екип. След това бе обявен и конкретният повод за визитата при кмета, а именно предстоящото мащабно учение на НАТО, Сейбър Гардиан ‘17 („Saber Guardian 17“), което ще се проведе през юли тази година на територията на Унгария, Румъния и България.

В рамките на учението няколко военни формации ще се придвижват, групират и прегрупират, тръгвайки от Унгария, преминавайки през Румъния в посока нашата страна и Черно море. Българските участници ще се присъединят към единия от конвоите в района на Русе.

Снимка: Община Шумен

По програма това трябва да стане на 17 юли. На път за полигона в Ново село, където ще се проведат мащабни бойни стрелби, този конвой ще премине през територията на община Шумен. Във връзка с това, екипът за граждански дейности изпълни една от задачите си - да информира обществеността за предстоящото придвижване на голяма по численост жива сила и военна техника. По този начин следва да се избегнат възможните спекулации и да не се създават предпоставки за паника сред цивилното население.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама