Община Велики Преслав ще купува кухненско оборудване за Патронажа 

10:13, 21 юни 17 25 1135 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Кухненската техника на Домашния социален патронаж във Велики Преслав ще бъде подменена с нови енергоикономични електроуреди. Това стана ясно на последната сесия, на която съветниците одобриха намерението на общината да кандидатства за финансиране от фонд „Социална закрила”. Проектното предложение е за 21 594 лв., като 90 % от тях ще бъдат от фонда, 10 % ще си осигури общината.

В тази финансова рамка ще се вмести проектът за кухненския блок на Домашен социален патронаж. Там се приготвя храна за 240 пенсионери и хора с увреждания.

С предвидените пари ще бъде закупено и монтирано ново професионално оборудване в кухненския блок и доставено обзавеждане за трапезарията.

Ще подновяват ел.уредите в преславския домашен патронаж. Снимка: Topnovini.bg

Така ще се подобрят условията за приготвяне на храна и ще се даде възможност за увеличаване на капацитета на Патронажа, обясни кметът Александър Горчев.

Общината ще кандидатства и с още един социален проекта. Чрез него ще бъде изграден Център за обществена подкрепа за нуждаещи се деца, семейства и приемни родители и Дневен център за деца с увреждания. Този проект е на стойност 745 хил. лв. С тях ще бъде направена реконструкция на отдавна изоставена детска градина във Велики Преслав.

Бившата детска градина, за която искат пари за ремонт. Снимка: Topnovini.bg

Сградата е двуетажна. Тя ще бъде ремонтирана и приспособена за работа на двата социални Центъра. Ремонтът и оборудването ще се финансират от оперативна програма „Региони в растеж", а с самата работата на центровете ще бъде обезпечена с друг проект. На по-късен етап Общината ще кандидатства по програма „Развитие на човешките ресурси” за обезпечаване дейността на двете социални заведения.

 Председателят на общинския съвет Анелия Асенова отчете пълен кворум при гласуване на решеният за проектите. Снимка: Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама