Обновиха Домашния социален патронаж във Велики Преслав

12:22, 20 юни 17 25 1797 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Домашният социален патронаж във Велики Преслав обслужва 240  възрастни и социално слаби хора от три населени места в общината.

От години там не беше правен ремонт, но сега, в рамките на един месец, помещенията бяха пребоядисани, кухнята освежена и започна подготовка за отваряне на столова.

Преди дни патронажът се сдоби с нов автомобил за разнос на храна, който измести стария. Сега автопаркът на заведението разполага с три товарни коли за обслужване на потребителите от града, квартала и две села.

Патронажът се сдоби с нов автомобил за разнос на храна. Снимка: Topnovini.bg

Ръководителят на общинското социално звено Георги Стоев заяви, че всички подобрения са направени със собствени сили от работещите в Патронажа и при това без да прекъсва дейността на кухнята.Закупен е и нов хладилник за 600 лв.

Преди ден е извършена проверка от Агенцията по храните и е завършила без забележка, каза още Георги Стоев.

Ръководителят обясни, че всичко направено досега ще подобри социалната услуга и ще скъси времето за доставка на храната, чрез по-добрата мобилност на Патронажа.

Кухнята обслужва 180 човека от Велики Преслав, Кирково, Имренчево и Мостич и още 60 души от програмата за доставяне на топъл обяд. Общината има договор за финансиране на услугата „Топъл обяд” до края на 2019 г. и има намерение да увеличи броя на ползвателите на храна от патронажа. Намерението е да бъдат обхванати възрастни хора от северната част на общината, от населените места Кочово, Осмар, Троица, Хан Крум. 

Тази зала ще бъде ремонтирана и оборудвана за обществена трапезария.  Снимка: Topnovini.bg

В тази връзка администрацията възнамерява да отвори столова, където през топлите месеци да се хранят част от хората, живеещи града, които са подвижни и които имат желание да ползват трапезарията не само за хранене, а и за общуване.

Затова Общината е подготвила проект за обзавеждане и оборудване на Домашния социален патронаж и ще кандидатства с него пред фонд „Социална закрила”.

На днешната сесия на общинския съвет ще бъде коментиран този проект и с решението на съветниците ще бъде подаден във фонда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама