Избраха временен лидер на ДПС Хитрино

12:11, 20 юни 17 / Политика 25 815 Шрифт:
Автор:

Заради изключването на Мустафа Ахмед от ДПС   на заседание на Областния съвет за временен лидер до провеждане на конференция бе избрана Севджан Акиф. Тя е общински съветник от ДПС в местния парламент, председател на структурата  в Хитрино и бивш председател на Обществения съвет за разпределяне на даренията от кампаниите в помощ на пострадалото село след взрива на цистерна от влакова композиция миналата година. Била е дългогодишен  регионален директор на „Социално подпомагане“. Има опит в социалните дейности.

„Акиф беше номинирана за поста от областния председател на ДПС Шумен Айсел Руфад. Нямаше  други предложения“, съобщиха за Топновини.бг членове на Областния съвет, присъствали на партийната сбирка в хотел Шумен. Депутатът д-р Нигяр Джафер, зам.председател на Народното събрание потвърди за избора. Тя не знае какви са мотивите Акиф да се оттегли като председател на Обществения  съвет.

„Подадох молба за напускане по здравословни проблеми. Бях в болница. И трябваше продължително лечение“, сподели новият лидер. И благодари на Областния съвет за оказаното доверие. Ще дам всичко от себе си за провеждането на редовна конференция, когато ще бъде изран нов председател, каза тя. Мисли дали да се кандидатира.

На въпросното заседание е било прочетено решението на Централното оперативно бюро на ДПС за изключването на кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и председателя на общинския съвет Мустафа Ахмед. Прочетени са и мотивите за прилагане на крайната мярка. Никой от присъстващите не е взел отношение по въпроса.

Засега не е е ясно дали решението на ЦОБ ще бъде атакувано пред Ревизионната комисия на ЦС на ДПС. Но близки до кмета Исмаил довериха, че нямало смисъл.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама