Ще променят Наредбата за управление на общинските пътища в Шуменско

16:01, 19 юни 17 25 686 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Общинският съвет ще прави промени в Наредбата за управление на общинските пътища в община Шумен.

Това се налага защото Прокуратурата е открила несъответствия между глобите, предвидени в наредбата от 2007 година и фиксираните в закона. „Ние трябва да коригираме разминаването“, обясни на днешния консултативен съвет председателят на общинския съвет проф. Борислав Беджев. Той каза, че ще се гледат 11 текста, че докладната е обсъждана на няколко комисии и се надява да бъде приета на сесията на 29 юни.

За тогава са предвидени 26 докладни. Отпадна точката за МБАЛ – Шумен, която имаше за цел да създаде временна комисия за проверка на причините, довели до финансовото състояние на болницата. Точката отпадна по предложение на съветник Наталия Стефанова, след като тя съобщи, че има разпореждане на здравния министър за финансова проверка в МБАЛ.

Снимка: Topnovini.bg

Във връзка с предстоящото извънредно заседание на Асоциацията на В и К, има точка в проекта за дневен ред, свързана с актуалния за дружеството бизнес – план, в който е заложена и цената на водата.

На сесията предстоят още промени в Наредбата за организация на автомобилното и пешеходното движение в частта за репатриране на „закопчаните“ автомобили и представяне на информация за "Топлофикация". Ще бъде обсъждано и дарение, което кооперация „Пробуда“ в село Ивански иска да направи на община Шумен. Става въпрос за част от сграда, в която Общината има дял и сега кооперацията иска да направи дарителски акт, за да бъде стопанисван обектът. Съветниците ще кажат дали приемат или не това дарение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама