Кметът на Каолиново: Финансовото състояние на една община зависи от добрия екип

10:48, 19 юни 17 25 482 Шрифт:
Автор:

Община Каолиново е сред водещите 18 български общини по стабилно финансово състояние за първото тримесечие на 2017 година, това показват данните на Министерството на финансите. Изцяло са покрити показателите за финансова самостоятелност, финансова устойчивост, за ефективност и инвестиционна активност. Класацията е публикувана на сайта на Министерството на финансите.

„Ние като общинска администрация и като ръководство се стараем въпреки малките постъпления,  като местни преходи да не правим разходи, които няма как да покрием. Високата оценка се дължи не екипа на общинска администрация“, заяви за Топновини.бг кметът на Каолиново Нида Ахемдов.

За добрата събиреамост на данъците, според Ахмедов, е от голямо значение агитацията сред хората и своевременното им уведомяване за налозите, които дължат. От значение е и работата на кметовете на населени места и данъчните.

Гледаме да увеличим събираемостта . От дълги години не сме вдигали от доста време данъците. А показателите показват, че трябва да се вдигнат, особено такса смет, обясни кмътът.  И уточни, че като най-отделечена община от сметището в кв. Дивдядово се  изразходват доста средства.  „Но въпреки всичко, се стараем да запазим една добра финансова дисциплина“, каза още градоначалникът.

Той даде добра оценка и на инвестиционната политика на ообщина Каолиново. С идеята да не се поемат излишни рискове и да не се извършат разходи, които не могат да бъдат покрити.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама