Във Велики Преслав тече акция за предаване на непотребни електроуреди

17:38, 17 юни 17 25 934 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

От тази сутрин до 18 часа вечерта мобилен пункт за предаване на стари и непотребни вече електроуреди работи във Велики Преслав. Кампанията е организирана от общината и от специализирана фирма, която извършва услугата.

На три площадки в града се приемат печки, фризери, телефони, телевизори, компютри. Това са електроуредите, предадени вече от местни жители. 

Гражданите не са особено активни, но една от причините е дъждовното време, което ограничава възможността за пренасяне на едрогабаритни домакински уреди.

Ангажираните с прибирането на стара техника коментираха, че това е пилотно мероприятие за града и според интереса ще преценят на какъв период от време може да се повтаря кампанията. Тя ще се проведе и в съседни общини, ако проявят интерес от общинските администрации.

Изхвърлянето на електроуреди на сметище или в контейнери е забранено, но пропусналите възможността да предадат стара техника на мобилния пункт днес, могат да го направят със собствен транспорт до площадката извън града. В индустриалната зона на Велики Преслав е обособен пункт, където се предават електрически уреди, хартия, старо желязо.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама