Двама млади шуменски специалисти бяха сред поканените на Националната Олимпийска Академия

12:41, 17 юни 17 / Спорт 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама млади специалисти бяха поканени на Националната Олимпийска Академия, която се проведе в Курортен комплекс "Албена" от 8 до 11 юни тази година. 

Шуменците Янко Янков и Радостин Радославов разказват, че са впечатлени, мотивирани и още по-уверени в себе си след срещите, работата, официалните вечери и проведените мероприятия.  

На големия форум присъстваха близо 200 участници - представители от цяла Европа, авторитетни и водещи личности от олимпийското движение. Сесията беше открита от ректора на НСА - проф. Пенчо Гешев, който подчерта важността на събитието и пожела успех, а генералният секретар на БОК - Белчо Горанов отправи поздрави и от името на председателя на Българския олимпийски комитет - г-жа Стефка Костадинова.

Снимка: Личен архив

Той призова да се пази и предава духа, ценностите и идеите на олимпизма и олимпийското движение.  Темата на сесията беше "Разпространение на олимпийските ценности - предизвикателството на нашето време". По време на Академията имаше изключително интересни презентации, дискусии и лекции (на Тодор Шабански, БорянаТончева от БНТ, Белчо Горанов- БОК, проф. Лозан Митев и други) в допълнения със заседания по секции, състезания, олимпийски театър с изцяло тяхно участие, както и други активности. Присъстваха треньори, учители, студенти, ученици, лектори, преподаватели и хора от различни области и видове спорт, като една от целите им беше да разработят програми за образование и възпитание във висшите и средни училища. Работните срещи преминаха безкористно, отговорно, приятелски и сътруднически, и имаха за цел да се разпространят и утвърдят хуманните ценности чрез спорта. Запознанствата с различни хора, които обогатиха двамата треньори, ги усъвършенстваха в работата в екип, подсилиха духа им, направиха ги по-силни, а чудесните приятелства, които създадоха тук, останаха за цял живот. В последния ден, след сърцатите и чувствени слова на проф. Лозан Митев, се връчиха грамоти на всички участници. За двамата представители от Шумен беше огромна чест и привилегия да се докоснат до хората, които са и бъдещето на българския спорт, като двамата спортисти изказват своите най-сърдечни благодарности! 

.............................................................................................................

Радостин Радославов е избрал да се върне в Шумен, въпреки че ситуацията в града е жалка, покъртителна и няма зала по тенис, за да практикува с радост и удоволствие специалността, която е завършил - треньор по тенис. Завършил е с отличие атрактивната специалност "Спортен мениджмънт", а магистратурата по спортна психология му е дала също толкова знания и опит, колкото другите две специалности. Сега е активен треньор по тенис, трениращ надеждите на този спорт, а именно - децата и смята, че в тениса го очаква светло бъдеще, каквито са и душите на малките спортисти!

Янко Янков е другият мотивиран млад човек, избрал да се развива в Шумен. Той е бивш национален състезател по баскетбол и треньор по баскетбол в БК Шумен.  Янков е и докторант в катедра ТМФВ  на Шуменския университет. Той счита, че има бъдеще за този спорт в нашия град. Чувства се амбициозен и готов за предизвикателства, отворен за нови възможности. В момента кара следдипломна квалификация в НСА и е на мнение, че има страшно много с каквото да допринесе за бъдещето на  спорта в Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама