Пускат поетапно водните фонтани в експлоатация

07:00, 17 юни 17 25 513 Шрифт:
Автор:

Любимите места за отдих на шуменци, всички градски фонтани и водната каскада по стълбите за Паметник „Създатели на българската държава“, се очаква да заработят до края на месец юли.

„В момента се извършва преглед и поставяне на хидроизолация на всички фонтани, включително и на каскадите към паметника, след което ще бъдат пускани поетапно. Досега фонтаните нямаха хидроизолация. Разходите са много големи, защото за миналата година имахме огромни загуби, заради течове. Това предполага да се направи рехабилитация на системите“, каза за topnovini.bg  Златин Кайряков, управител на  „Паркове и обредна дейност“ към Община Шумен.

Шуменци вече могат да се разхлаждат на водното съоръжение на входа на парк „Кьошковете", което вече е пуснато, а от другата седмица ще заработи и този пред читалище „Тодор Петков“ в кв. „Добруджа“. До средата на месец юли се очаква да заработят още: фонтанът с видрите на пешеходната алея в центъра, този на Цветния пазар, и каскадата „1300 години България" на подхода към стълбите за Паметник „Създатели на Българската държава", около които вече е окосено.

Фонтаните ще работят до края на месец септември, допълни още Кайряков.

Разходите по обслужването им за летния период са в размер на 50 620 лв., които са от перо текущи разходи  на Общината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама