ДПС уведоми официално кмета на Хитрино, че е изключен

12:08, 16 юни 17 / Политика 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил и председателя на Общинския съвет на ДПС Хитрино  Мустафа Ахмед  вече официално са уведомени, че са изключени от партията. Решението с мотивите на Централното оперативно бюро са пристигнали в писмена форма в Областния съвет на ДПС Шумен, научи Топновини.бг от свои партийни източници. Решението е адресирано до общинския лидер Мустафа Ахмед, но той все още не ги е получил, уточни нашият източник.

Двамата са изключени по един от най-тежките членове в Устава на ДПС – чл.6. В този текст от основния  документ на партията е записано, че изключване се налага при доказана корупция, финансова злоупотреба, както и длъжностна злоупотреба. А също и за създаване условия за разкол, фракционизъм, застрашяващи целостта на партията и ръководни органи.

„Все още няма доказана корупция. Изключихме ги за неизпълнение решенията на централното ръководство“, съобщи пред Топновини член на централното ръководство. Той уточни, че казусът вече е приключен и не иска да се  занимава с него.

В Устава е посочено, че решенията за наложено наказание могат да бъдат обжалвани пред съответния контролен орган в 14 дневен срок от писменото уведомяване. Същият се произнася по жалбата в срок. Когато има несъгласие от прилагане на крайната мярка „изключване“, както в случая, жалбите се отнасят до Ревизионната комисия към Централния съвет на ДПС, обясни депутат.  Според него Исмаил и Ахмед нямало да бъдат възстановени в партията. А  кметът на Хитрино „ вече е ухажван от ГЕРБ за професионализъм и доказани качества на добър администратор“.

Според изключения от ДПС кмет на Хитрино Нуридин Исмаил мотивите са измислени и фалшиви. Той приема решението на ръководството, но категорично отхвърли обвиненията за липса на прозрачност при усвояване на средствата от дарителската кампания за Хитрино, както и обвиненията, че не давал отчет. Нека човекът, който ме атакува да ми покаже сигналите, а да не говори наизуст, като в 7 изречения излъга поне 10 пъти, заяви управникът на брифинг, относно изключването му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама