• Снимка:Топновини.бг

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил и председателя на Общинския съвет на ДПС Хитрино  Мустафа Ахмед  вече официално са уведомени, че са изключени от партията. Решението с мотивите на Централното оперативно бюро са пристигнали в писмена форма в Областния съвет на ДПС Шумен, научи Топновини.бг от свои партийни източници. Решението е адресирано до общинския лидер Мустафа Ахмед, но той все още не ги е получил, уточни нашият източник.

Двамата са изключени по един от най-тежките членове в Устава на ДПС – чл.6. В този текст от основния  документ на партията е записано, че изключване се налага при доказана корупция, финансова злоупотреба, както и длъжностна злоупотреба. А също и за създаване условия за разкол, фракционизъм, застрашяващи целостта на партията и ръководни органи.

„Все още няма доказана корупция. Изключихме ги за неизпълнение решенията на централното ръководство“, съобщи пред Топновини член на централното ръководство. Той уточни, че казусът вече е приключен и не иска да се  занимава с него.

В Устава е посочено, че решенията за наложено наказание могат да бъдат обжалвани пред съответния контролен орган в 14 дневен срок от писменото уведомяване. Същият се произнася по жалбата в срок. Когато има несъгласие от прилагане на крайната мярка „изключване“, както в случая, жалбите се отнасят до Ревизионната комисия към Централния съвет на ДПС, обясни депутат.  Според него Исмаил и Ахмед нямало да бъдат възстановени в партията. А  кметът на Хитрино „ вече е ухажван от ГЕРБ за професионализъм и доказани качества на добър администратор“.

Според изключения от ДПС кмет на Хитрино Нуридин Исмаил мотивите са измислени и фалшиви. Той приема решението на ръководството, но категорично отхвърли обвиненията за липса на прозрачност при усвояване на средствата от дарителската кампания за Хитрино, както и обвиненията, че не давал отчет. Нека човекът, който ме атакува да ми покаже сигналите, а да не говори наизуст, като в 7 изречения излъга поне 10 пъти, заяви управникът на брифинг, относно изключването му.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно