Кметът на Хитрино: Няма да позволя да се черни името ми с лъжи

15:07, 15 юни 17 25 583 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Мотивите, с които съм изключен съдържат груби лъжи. Те са фалшиви. Във всички 7-8 изречения е излъгано 10 пъти. Един нормален човек не може да  говори така“, това заяви кметът на Хитрино Нуридин Исмаил по повод отлъчването му с решение на Централното оперативно бюро на партията. След като ръководството на партията така е преценило, нямам претенции, добави той. Обидно ми е. Тежко ми е   от изказването на Йордан Цонев, в което няма нито една истина, каза още управникът.Заради добротата на всички, които откликнаха на тази жестока трагедия и бяха съпричастни, няма да позволя повече да се изричат  повече лъжи, категоричен бе той.

 За възстановяването на Хитрино ние харчим публични средства. И няма как да не ги обявим публично, сподели кметът. И уточни, че всички дарения от кампанията са качени на сайта на общината. Отчетите за извършените разходи, също. Иска се повече интелект, за да разчетеш какво пише, смята Исмаил. Обясни, че нито една стотинка не е похарчена без решение на Обществения съвет, създаден да разпределя средствата от даренията и БЧК. Той категорично отрече твърдението на Цонев, че не давал никаква информация на никого за усвояването на финансовата помощ. И показа папки с документация, която бе готов да предостави на всеки, който се интересува.  Но кметът не допуснал никой да се меси“в нашата работа“

Справяме се, доволен съм, че работим на високи обороти и няма да позволя на човек от София, който не ме харесва политически да черни мен и екипа ми, каза кметът. И уточни, обвиненията са много сериозни и нямам представа докъде ще стигнем.

Стана ясно, че от даренията по линия на БЧК са похарчени над 600 000 лева.За всеки разход Община Хитрино се отчита ежемесечно в централата на БЧК. Всички разходи са описани подробно в протоколи.

Според сериозността на щетата са категоризирани имотите, обясни Исмаил.

Прозрачно са били похарчени и средствата по социалния фонд. Разходите са описани подробно в опис.

По набирателната сметка на общината не са извършвани сериозни плащания, освен обезщетения, които са дадени на близките на загиналите при взрива на влаковата цистерна. Както и пари за лечение на пострадали. Всичко е протоколирано с решение на обществения съвет. След като има подпис, ние носим отговорност за това, отсече кметът.

 

 

Исмаил отрече нападките на Цонев, че се е държал арогантно. И уточни, че за разлика от депутата, който е зам.председател на ПГ на ДПС, той е бил само в ДПС.“Този човек не може да ми защити правата и свободите“, обяви Исмаил. Обясни, че народният представител е бил със съвсем друга цел в партията и в рамките на десетина тодини това се е видяло. Модерни, маркови костюми само на жълтите павета в столицата.

 Внушителния отлив на гласове, по думите му, 1000 в община Хитрино, 13 000 в област Шумен и 170 000 на национално ниво  е „заради такива като него“. Не можеш да обикаляш регионите, правейки се на интересен, но да нямаш никаква представа от живота на хората, продължи емоционалния си монолог кметът.  

За това, че сега цари паника заради загубените 170 000 гласа кметът на Хитрино няма вина, подчерта управникът.

Равносметката – през всички тези години съм дал много от енергията си за развитието на партия ДПС, докато бях областен председател на ДПС Шумен ДПС получаваше подкрепа от 37 000 гласа, на последните избори гласовете са с 20 000 по-малко. Още на първи тур движението печелеше в пет общини. Община Върбица не беше на ДПС, но си я върнахме.

Време е за анализ, защо никой не иска да се коалира с  ДПС, разсъждава Исмаил. Това е истината, казва я човек който не обича да се кланя никому, поясни той.

Нуридин Исмаил не разкри дали има планове за нова политическа кариера. Нито дали ще обжалва решението на ЦОБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама