Димитър Димитров, Forgot The Ten: „Шумен рок-фест” е празник за целия град, не само за рок-общността

17:32, 14 юни 17 25 1230 Шрифт:
Автор: Веска Йотова

Грандиозно музикално събитие  предстои този уикенд в нашия град, нещо което шуменци очакват от много време.  Както вече Topnovini.bg информира, събитието ще събере на една сцена 14 рок групи.

Дни преди рок феста реших да ви срещна с Димитър Димитров от групата Forgot The Ten.

Банда събрала цяла музикална вихрушка от невероятно талантливи хора: Емил Василев(китари), Димитър Димитров(вокали), Димитър Димитров(китари и танци), Стойчо Митев(бас китара), Слави Георгиев (барабани).

С Митко разговаряхме за предстоящото събитие, за измеренията на рока и защо когато човек усеща музиката със сърцето си, годините нямат значение.

- Нека започнем с предстоящия рок –фест. Как протече организацията и имаше ли трудни моменти?

Организацията все още върви, толкова много хора са се заели с нея, че спокойно можем да сформираме публика за един концерт. Това са Полиция, Пожарна, Спешна помощ, частни охранителни фирми, хора които отговарят за косене и обепаразитяване на тревните площи, организация на осветление, озвучение и още много други. Много е важно да се отблежи, че всичко това го правим, защо искаме, а не защото ще искаме да спечелим нещо. Идеята и желанието ни е да направим нещо грандиозно, хората да обичат музиката, това да бъде празник за целия град, не само за рок- общността.

Един от най-трудните организационни моменти беше намирането на места, където да отседнат групите. Оказа се, че хотелите в града са пълни, заради събитието. Това може само да ни радва. Имаме заявки за гости от цяла България и това е страхотно.

- Какво да очакваме от Forgot The Ten  на „Шумен рок-фест”?

Ние постоянно работим по нещо ново. На „Шумен рок-фест” ще свирим  както нови парчета, така и познати вече на хората. В момента подготвяме нов албум. Имаме материал за три албума, но понеже се опитваме да съвместим, работата, семейството и музиката, не успяваме да отделим нужното време. Към този момент сме в комуникация с няколко студиа, като имаме амбиция да вдигнем още нивото.

- Кое ви вдъхновява да творите и какво е посланието, което вашата музика отправя към хората?

Може да звучи клиширано, но много хора живеят с мисълта, че хората на по-тежката музика са алкохолици или наркомани или хулигани, което е странно, защото се оказва, че нашата гилдия сме много силно образовани и интелигентни хора. Непушачи или хора, които не пият, обикновенни хора с обикновенно ежедневие. Това е най-добрият показател  как музиката проповядва любов.

- Във връзка с това, което казваш аз имам теория, че музиката определя голяма част от самосъзнанието на хората, тя ги изгражда като характер. Какво гради вашата музика?

Музиката, специално нас като изпълнители, ни възпитава на ред. Много хора си мислят, че по време на концерт, в бекстейджа е пълно с жени, алкохол и други. Всъщност всеки седи в своя свят и се подготвя за представянето си, много често дори не си говорим, всеки мисли за това да се представим адски добре. Музиката възпитава дисциплина. Докато стигнеш нивото, музиката да е единственото, с което се занимаваш, е необходима желязна дисциплина. Трябва да можеш да балансираш между семейство, музика и работа, а да постигнеш този баланс е много трудно.

- Има ли рок-музиката реализация в България и може ли да бъде единствен източник на доходи?

По мои наблюдения, тепърва започва реализацията на музиката. Ако приемем, че в България има 5 групи, които гледаме основно по телевизията, то всички останали са оставени някъде в ъндърграунда. Тези групи са приели статуквото, че конкретните 5 банди ще стоят на върха, а останалите ще са в ъндърграунда. Оказва се обаче, че при един по-първичен мениджмънт е напълно възможно човек да се прехранва с музика.

- Замисляли ли сте се за реализация в чужбина?

Тази година получихме такова предложение да свирим на "Wacken Open Air". Поканата за това събитие може да се определи като върха в кариерата на един музикант от нашето ниво. Само че за разлика от събитията в България, участието на "Wacken Open Air" е обвързано със заплащането на фестивален слот, който никак не е малък като сума. Освен това има и много разходи свързани с транспорт, настаняване и други. Тъй като на този етап нашата група разработва студио, преценихме да вложим тези средства в реализацията му. Факт е обаче, че самата покана е нещо, което не всеки получава. Ние сме сме първата група от България, с която организаторите на "Wacken Open Air" са комуникирали директно.

Имаме обещание от Митко, че предстои грандиозен рок спектакъл и си пожелаваме той да се превърне в традиция за Шумен.

Начало на купона-16 юни, 18.30 часа на паркинга на комплекс „Създатели на българската държава.“

Елате да слушаме музика с камъни в нея!

[[{"fid":"90849","view_mode":"video_standart","fields":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""}},"link_text":null,"attributes":{"alt":"Forgot The Ten - Spirit Of Rock","height":526,"width":1000,"class":"media-element file-video-standart","data-delta":"1"}}]]

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама