Йордан Цонев: ДПС изключи от партията кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и председателя на Общ. съвет Мустафа Ахмед

14:09, 14 юни 17 / Политика 25 772 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Централното оперативно бюро на ДПС вчера е взело решение да изключи кмета на Хитрино, Нуридин Исмаил и общинския председател на ДПС в Хитрино, Мустафа Ахмед от партията, това съобщи днес в Народното събрание зам.-председателя на ПГ Йордан Цонев.

Мотивите са по чл.6 от устава на движението, за неизпълнение на решенията на ДПС.

"Твърде много са сигналите от гражданите на Хитрино, че възстановяването на Хитрино не върви съобразно техните очаквания. Няма прозрачност на дейността на кмета и на общинската организация, в частност на органа Общински съвет. Дори членовете на Обществения комитет, който беше създаден във връзка с възстановяването на Хитрино и във връзка с изразходването на средствата, които по много линии бяха събрани, нямат информация и не знаят какво става там.

Кметът се държи арогантно, не дава информация на никого. Сайтът, който трябва да поддържат с информация за постъпили средства, разходвани средства, можете да проверите, в него няма абсолютно никаква информация. Не дава информация на гражданите."

Дали има финансови злоупотреби, това ще го установят органите.

"Винаги непрозрачността води до съмнения за такива неща. Трябва да има достатъчно ясна прозрачност. Там много граждани, организации и партии дариха много пари. Там държавата изсипа много пари. А и ние не виждаме никакви  действия в подкрепа на хората. Няма никакъв ред, казаха хората, и в писмени информации и устни.  От наши симпатизанти също имаме информация, че няма никакъв ред във възстановяването. Хората не знаят какво става."

При други подобни случаи медиите са винаги на място при хората, каза още Цонев и призова медиите да отидат и да се интересуват какво става със събраните средства.

Нуридин Исмаил категорично отказа подробен коментар за Topnovini.bg.

"Голяма обида е за мен мотивът, с който съм  изключен. Аз имам своите мотиви за това изключване.

Всеки месец правим отчети за похарчените пари пред БЧК, от която сметка идват основните пари. След това е Дарителския фонд и накрая е набирателната сметка на Общината. Общественият фонд е в течение на парите, които сме похарчили.

По-подробен и обстоятелствен ще бъда утре на пресконференция за медиите в 11 часа, тогава ще отговоря на всички удобни и неудобни въпроси.", каза само Нуридин Исмаил.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама