Община Шумен изготви график за изхвърляне на едрогабаритни отпадъци

13:45, 13 юни 17 25 727 Шрифт:
Автор: Веска Йотова

Шуменци ще могат да изхвърлят едрогабаритни отпадъци в определени дни по изготвен график. Това съобщи на брифинг, главния инспектор „Контрол по чистотата“ Борислав Станев.

По думите му се забелязва тревожна тенденция, такива отпадъци и непотребни дрехи да бъдат изхвърляни до контейнерите за смет.

 „Съгласно Наредбата за управление на отпадъците, Община Шумен определи дни, в които те могат да бъдат изнесени. За северен район на Шумен – през последната събота и неделя на всеки месец. Жителите на южната част на Шумен могат да инесат тези отпадъци през първата събота и неделя на месеца”, поясни Станев.

Той увери, че ако гражданите изпълняват графика, то отпадъците ще бъдат извозени своевременно и няма да загрозяват облика на града.

За извозването им вече е закупена и необходимата техника.

Главният инспектор припомни, че от миналата година в Шумен има и контейнери за строителни отпадъци. Той поясни, че те могат да се използват от граждани за определени количества отпадък, а за по-големите количества  има установен  ред. В този случай е необходимо да се подаде заявление , за да бъдат извозени до село Златна нива.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама