Откриха алея за релакс край язовир „Тича“

11:32, 13 юни 17 25 1456 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Тържествено прерязаха лентата на новия център във върбишкото село Сушина. Кметът на общината Мердин Байрям, председателят на общинския съвет във Върбица Кадир Хасан и кметът на село Сушина Нутфи Мехмедов откриха обновения площад.

Реконструкцията е направена с общински средства в размер на 120 хил. лв., от собствени бюджетни приходи. По думите на кмета Мердин Байрям село Сушина има голям туристически потенциал. Очаква се изграждане на нови къщи за гости и Общината целенасочено инвестира там.

Селото се намира на брега на язовир „Тича”, който е сред най-големите в страната и е притегателно място за рибари и туристи от Черноморието и Североизтока.

Новият фонтан в центъра на Сушина. Снимка: Община Върбица

Реконструкцията на центъра започна през месец април и завърши преди началото на летния сезон, както беше казал градоначалникът. За навременното приключване на проекта кметът връчи грамота на фирмата – изпълнител. Той даде "Свидетелство за добра работа" на нейния управител Йордан Чилингиров.

Кметът (вляво) връчи свидетелство за добра работа. Снимка: Община Върбица

Новият площад на селото се разгръща на площ от 1000 квадратни метра, покрити с каменна настилка. В центъра е монтиран монолитен фонтан, с което Сушина става третото населено място в община Върбица, с водна атракция на площада. Кътове за отдих, цветни алеи и парково осветление са направени в малкото село на прага на отпускарския сезон, който води вече летовници към язовира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама