Шуменската болница и през месец май работи над определените от касата лимити

10:01, 13 юни 17 25 545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„МБАЛ-Шумен” АД е надхвърлила месечните лимити по договори с НЗОК през месец май т.г за извършени дейности по оказване на болнична медицинска помощ, съобщиха от лечебното заведение.

Извършените медицински дейности над лимита са на обща стойност 79 681лв.

Отхвърлени за заплащане са 109 бр. клинични пътеки на обща стойност 71 276 лв., 10бр. амбулаторни процедури на обща стойност 3 600лв. и 20бр. клинични процедури на пациенти на обща стойност 4 805лв.

Лекуваните пациенти са със сърдечно-съдови заболявания, болести на дихателната система, неврологични заболявания, заболявания предизвикващи остър хирургичен корем, травми, бременност с повишен риск, гинекологични заболявания, обструкция на пикочните пътища, инфекциозни болести, възпалителни ставни заболявания, отравяния, очни болести, болести на ушите, носа и гърлото, заболявания изискващи физиотерапия и рехабилитация и др.

За голяма част от пациентите „МБАЛ-Шумен” е единственото лечебно заведение в Област Шумен, с отделение по конкретната специалност с необходимото ниво на компетентност, специалисти и апаратура за лечение на заболяването им.

Повечето случаи са спешни състояния или такива изискващи интензивно лечение, при които се налага незабавен прием в лечебно заведение за болнична помощ. Останалата част са случаи на пациенти записани в листа за планов прием при които отлагането създава риск от влошаване на състоянието им и нарушава качеството им на живот.

Лечебното заведение е подало заявления до Надзорния съвет на НЗОК и до РЗОК-Шумен за корекция на стойностите определени в договорите и заплащане на случаите на оказана болнична помощ в полза на здравноосигурените лица.

Поискано е съдействие от синдикатите за решаване на проблема с неразплатените средства от представителите им в Надзорния съвет на НЗОК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама