Съветниците в Шумен натовариха Росица Антонова да участва в общото събрание на В и К

11:38, 09 юни 17 25 1391 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Заместник кметът по икономическо развитие на община Шумен Росица Антонова ще представлява общината в общото събрание на съдружниците на В и К – Шумен и ще подкрепи проекто – предложенията на дружеството. Това реши днес на извънредно заседание икономическата комисия към общински съвет – Шумен.

Председателят Иван Ламбов представи въпросите, които ще се обсъждат на 14 юни и сред които са годишният отчет и баланса на водното дружеството. Упълномощеният представител на община Шумен ще гласува „за“ приемане на отчета, който е с негативен финансов резултат.

Заместник кметът ще подкрепи предложението на В и К за компанията за независим финансов одит, която ще работи през тази и следващите две години, и възнаграждението на одитора Илия Илиев. Ще бъде подкрепен и проектът за решение одитният комитет да се състои от двама души и те да бъдат Валентина Радева и Жулиета Желязкова. Ще бъде одобрен и статутът на одитния комитет от упълномощения представител на общината.

Зам.-кметът Росица Андонова ще представлява общината в общото събрание на В и К- Шумен.

Зам.-кметът ще трябва да гласува още за освобождаване на контрольора на „В и К“ ООД Иван Крачунов. По тази точка, обаче съветниците заявиха, че трябва да се разберат причините за неговото освобождаване, защото контрольорът носи отговорност за дружеството солидарно с неговия управител. Тъй като В и К генерира силно отрицателен финансов резултат, както заявиха съветниците от икономическата комисия, освобождаването не би трябвало да става без поемане на някаква отговорност.

По думите на съветника Добромир Драев контрольорът не е съгласен с финансовото състояние и това е причина за освобождаването му. Според Светлозар Николов, обаче този контрольор нито веднъж досега не е излязъл с някаква информация, не се е изказал, не е коментирал защо е допуснат този резултат.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама