Условни присъди за тримата обирджии на денонощен магазин в Шумен

11:37, 08 юни 17 25 818 Шрифт:
Автор:

Условни присъди за въоръжен грабеж получиха тримата обирджии от Варна, които в нощта след изборите, с маски и газов пистолет задигнаха 1 116 лв. от касата на денонощен магазин в кв. „Гривица“ в Шумен и още 150 лв. от портмонето на продавачката.

Снимка: МВР-Шумен

Това са Виктор Митков Кръстев, Марин Христов Маринов  на 22 години и Жеко Сотиров Георгиев на 23 години, студенти във ВИНС- Варна, с чисто съдебно минало.

Тримата младежи са признали вината си, възстановили са щетите и са съдействали напълно на разследването, което е необходимо условие за сключване на споразумението с прокуратурата, одобрено от Районен съд Шумен.

На 28-ми ноември 2016 г. тримата идват в Шумен с автомобил тъмен „Опел Астра“, собственост  на майката на Жеко Георгиев., който останал да стои в колата.

Маскирани и въоръжени с нож Виктор и Марин  влезли в магазина и заплашили продавачката, която успяла да натисне паник бутона. Двамата младежи се уплашили и избягали без да успеят да задигнат наличния оборот от 900 лв.

Нощта след изборите,  27-ми  март 2017 г. престъпното дуо Живко и Марин решили да направят втори опит, този път с газов пистолет. Върнали се в същия магазин, отново с автомобила на майката на Жеко, тъмен „Опел Астра“.

 

 

Около 2.30 ч. двамата влезли в обекта. С качулка на главата Марин разглеждал стоката, взел нещо и го платил. В този момент маскиран влязъл Жеко и заплашил продавачката с пистолет. Успели да задигнат 1 116 лв. оборот от касата и 150 лв. от портмонето на продавачката.

За престъплението си Виктор., който участвал в първия неуспешен удар, получи 1 година и 6 месеца условна присъда, с три години изпитателен срок. Другите двама Марин и Жеко са осъдени на 3 години, с 5 години изпитателен срок, което е максималния изпитателен срок.

Дни след втория им удар полицията разпространи видео и снимки на тримата обирджии. Криминалистите успяха да разплетат обира благодарение на частна охранителна камера, която заснела возилото на апашите.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама