Малките „щурчета” показаха знанията си по пътна безопасност

11:52, 07 юни 17 25 917 Шрифт:
Автор: Веска Йотова

С открит урок по пътна безопасност, децата от ДГ ”Щурче” показаха своите знания за безопасно движение.

 

На специално изградената площадка, малчуганите разиграха различни ситуации, в които показаха своята готовност да бъдат самостоятелни пешеходци, да карат безопасно тротинетка и велосипед.

В двора на детското заведение на специално обособена площадка за подобни занятия, малките пешеходци показаха и своите умения да разпознават пътните знаци.

Движението по „пътното платно” проследи малък регулировчик, които беше безкомпромисен към участниците в движението.

 

Демонстрацията завърши със звуци на полицейска сирена, които зарадваха малките пешеходци.

 

Готовността на бъдещите ученици провери инспектор Веселин Георгиев от „Пътна полиция”. Той уточни, че с началото на летния сезон предстои и началото на традиционната акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”.

 

„ Акцията стартира от 1 юни, във връзка с това от наша страна предстоят редица специализирани операции, засилен контрол, като крайната цел е да се намалят пътните инциденти”, поясни инсп. Георгиев. Той посочи още, че от началото на годината на територията на ОДМВР - Шумен са регистрирани 22 тежки пътни произшествия с трима загинали, сред които за щастие няма деца.

 

„Лично аз съм впечатлен от знанията на децата, макар за тях това да е само игра, чрез нея те затвърждават своите знания”, допълни Веселин Георгиев.

Директорката на градината Галина Ангелова изрази амбицията,  към вече съществуващата площадка да бъде изградена и велоалея.

В детското заведение са записани общи 150 деца разпределени в 5 групи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама