Община Шумен отказа да удължи срока за отстраняване на дефектите по уличната мрежа

14:59, 06 юни 17 25 446 Шрифт:
Автор:

Община Шумен отказа на фирмите изпълнителки, на втория цикъл по ИСПА, удължаването на определения от Общината срок. Това стана ясно днес на състоялия се брифинг, на който отчет дадоха  кметът Любомир Христов и инж. Даринка Маринова, ръководител на проекта.

Днес е последният ден от 14 дневния срок, който кметът даде на фирмите да отстранят  дефектите по пътните настилки.

При извършена проверка, в началото на месец май т. г., съвместно с експерти от община Шумен е съставен констативен протокол за шест участъка, по които има установено пропадане и слягане на пътната настилка.

 „Днес изтича срокът. Фирмите поискаха удължаването му с 10 дни, но ние отказахме и още тази сутрин получих уверение от една от фирмите - „Райкомерс“, че започва да работи по ул. „Поп Андрей“. В сряда или четвъртък ще дойдат и ръководителите на проектите, които ще започнат работа по възстановяване на дефектите. Други дефекти по технологичната част на проекта няма“, поясни инж. Маринова.

Дефектните участъци са по локалното платно на бул. „Симеон Велики“,  в края на кв. „Тракия“, улиците „Поп Андрей“, „Дедеагач“, „Червена роза“, „Бреза“, „Антим I“, „Ивайло“ и „Университетска“. Освен пътни настилки проектът включва и водопроводни мрежи, канализационни мрежи, 5 броя дъждопреливника и две канализационни помпени станции.

Най-благоприятният вариант за Общината е фирмите сами и за тяхна сметка да отстранят дефектите. При другия – община Шумен да предяви иск за възстановяване на средствата от строителя, би отнел много време.

Въпреки, че Община Шумен е възложител по договорните отношения не може да наложи никакви санкции на строителите, тъй като проектът вече е приключил.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама