Мащабен уличен ремонт започва във Велики Преслав

15:38, 05 юни 17 25 1095 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Улици „Илия Р. Блъсков” и „Беласица” във Велики Преслав ще претърпят основен ремонт през следващите три месеца.

Кметът Александър Горчев даде начало на два големи улични ремонта в града. Снимка: Topnovini.bg 

Днес кметът на общината Александър Горчев откри строителните обекти с първа копка на две площадки.

„Илия Р. Блъсков” е единствената от най-старите градски улици, останала извън ремонтните работи от десетилетия насам.

„Беласица” е улицата, под която минават двата водопровода, захранващи града с питейна вода от микрофилтрационната пречиствателна станция.

И по двете улици са правени много изкопни работи за отстраняване на аварии  по старите водопроводи, докато общината заложи пари за подновяване подземните и надземните комуникации, каза днес кметът Алексанъдр Горчев. Повече от 250 хил. лв. са предвидени в капиталовата програма за подмяна на големите захранващи водопроводи, на останалите тръби и водопроводни отклонения към абонатите. Предвидено е цялостно асфалтиране и направа на тротоарни настилки и бордюри.

При откриване на строителните площадки кметът отбеляза още,  че ремонтните  работи по ул. „Беласица” ще бъдат по-трудни заради голямата денивелация на терена. Наклонът на улицата е 18 %, уточни  градоначалникът и се обърна към строителите с искане за качествен ремонт. Срокът за изпълнение на двата обекта изтича в края на месец август.

Жители на квартал „Боровец” дойдоха за откриване на строителаната площадка. Снимка: Topnovini.bg

Жителите на ромския квартал  „Боровец”, където минава ул. „Беласица” , излязоха да посрещнат строителните машини. Те коментираха, че от 60 години насам това ще бъде първият ремонт, който ще им поднови улицата.

Жители на квартал „Боровец” дойдоха за откриване на строителната площадка. Снимка: Topnovini.bg 

В другия край на града, при започване на строителните работи по ул.„Илия Р. Блъсков”, Мария Дякова от местине жители,  поздрави кметската управа с бутилка преславско вино. С него поляха изкопа, за да върви работата като по вода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама