Наградиха победителите от конкурса „Гората за децата“

11:35, 05 юни 17 25 968 Шрифт:
Автор:

РИОСВ-Шумен награди победителите за най-голямо количество предадена хартия за рециклиране от конкурса „Гората и децата“.

Снимка: topnovini.bg

Най-много предадена хартия – 1 561 кг.  предадоха учениците от III Г клас на I ОУ „Христо Ботев“ в Търговище.

„Любовта към природата не е чувство, което може да се изгради по задължение – това е отношение, което се възпитава. За да участва един млад човек в дейности по опазване на околната среда, той трябва да осъзнава важността на проблема, защото отношението на човек към заобикалящата го среда е отношение към неговото собствено бъдеще“, каза Симона Стойкова, мл. експерт от РИОСВ-Шумен.

Снимка: topnovini.bg

В категорията детски градини на първо място са група „Калинка“ от ДГ „Конче Вихрогонче“ гр. Шумен, с предадено количество 1 520 кг. На второ място – група „Хензел и Гретел“ от ДГ „Братя Грим“ от гр. Шумен, с предадено количество 96 кг.

Снимка: topnovini.bg

В категорията от 1-4 клас на първо място са  III Г клас от ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище, с предадено количество 1 561 кг. На второ място – IV А от СУ „Йоан Екзарх Български“ гр. Шумен, с предадено количество 1 453 кг.

Снимка: topnovini.bg

В категорията 5-8 клас на първо място са V Б клас от ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище, с предадена хартия 1 023 кг. На второ място – VI Б клас от ОУ „Панайот Волов“ гр. Шумен , с предадено количество 460 кг.

Първото място сред най-големите участници грабнаха учениците от СУ „Цанко Церковски“ с. Никола Козлево.

Наградите, аудио уредба и грамота, връчи директорът на РИОСВ-Шумен Евелина Шишманова.

Снимка: topnovini.bg

Конкурсът се провежда за шеста поредна година, а негов организатор е РИОС-Шумен.

Инициативата се проведе в периода 7 април – 19 май в две категории  детска градина и училища. В нея се включиха ученици и деца от общообразователни училища и детски градини на територията на Шуменска и Търговищка област.

На днешната дата, 5-ти юни всяка година се отбелязва Световния ден на околната среда. През годините честването на Световния ден на околната среда се е превърнало в значима глобална платформа за ангажиране на обществото в над 100 държави.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама